Özel Tüketim Vergisi (I) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 3) Resmi Gazete’de Yayımlandı.

07/04/2018 tarihli ve 30384 sayili Resmi Gazete’de yayimlanan Özel Tüketim Vergisi (I) Sayili Liste Uygulama Genel Tebliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Tebligde (Seri No: 3);

4760 sayili Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayili listede yer alan mallarin G.T.I.P. numaralari ve mal tanimlari 7103 sayili Vergi Kanunlari ile Bazi Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Degisiklik Yapilmasi Hakkinda Kanunla güncellenmistir.

Ayrica, 19/6/2017 tarihli ve 2017/10467 sayili Kararname ile Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7/A maddesi ile Katma Deger Vergisi Kanununun 14/3 maddesi uyarinca ihraç mali tasiyan araçlara istisna kapsaminda motorin teslimi yapilabilecek sinir kapilarina, yeni sinir kapilari ilave edilmistir.

Bu degisiklik Tebligi ile, Özel Tüketim Vergisi (I) Sayili Liste Uygulama Genel Tebliginde yukaridaki düzenlemeler çerçevesinde gerekli güncellemeler yapilmistir.

Söz konusu Teblige ulasmak için tiklayiniz.

Açiklayici bilgi notuna ulasmak için tiklayiniz.